Memperkosa Jupe-nya Om Sembalap…

Akhirnya artikelnya jadi juga setelah tertunda 2 hari karena kesibukan. Seperti yang saya janjikan kemarin, bahwasanya saya akan meluncurkan artikel tentang hasil test ride motor Jupiter MX kesayangan Pakde Kirno alias Paparozzi alias nick-nya di blog “Sembalap”, mungkin lebih tepatnya test performa sih, jadi jangan ngeres dulu baca judul di atas, karena memang benar saya perkosa Si Jupe, bukan Jupe yang itu ya, tapi Jupiter MX pakde Kirno MXRC (Saya cuman ngambil istilahnya warung biru Kang Dnugros) . :mrgreen:

nih, Si Jupe MX, masih standar kan tampangnya


Sebelumnya mau saya kasih tau dikit tentang Jupiter MX Pakde Kirno ini, yang pertama adalah tampang dari motor ini masih terlihat standar, secara kasat terlihat tangan usli Pakde Kirno hanya sedikit menjamah tampilan Jupe MX-nya dengan penempelan stiker-stiker klub maupun stiker pemanis lain kemudian penggantian knalpot standar dengan knalpot racing tampilan Jupe MX-nya dengan penggantian knalpot standar dengan knalpot racing berngaran NOB1, kemudian penambahan lampu LED di bagian bawah sayap MX yang berfungsi untuk membantu tugas lampu sein dalam memberi tanda (belok, menyalip) ke kendaraan lain. Di bagian dalam sayap ato tepatnya di leher sebelah kanan ada sebuah pentolan saklar kecil yang ternyata saklar lampu hasrat hazard.

ini pentolannya buat nyalain lampu hasrat..

Eitttt, jangan kira nih MX tanpa ubahan sama sekali ya di sector performa… setelah saya cek di bagian sayap dalam sebelah kiri atau leher sebelah kiri, ada satu lagi pentolan saklar “NOS”, yang ternyata adalah saklar yang berfungsi untuk mengaktifkan CDI BRT unlimiternya. Kata Pakde Kirno, CDI BRT baru difungsiken untuk mengejar putaran atas alias untuk top speed saja, kalo gak salah fungsi intinya untuk memajuken timing pengapian (lupa pelajaran STM ane :oops: ). Tak lupa exhaust bermerk NOB1 turut mendongkrak performa MX Pakde Kirno.


Pertama kali yang saya rasakan saat duduk diatas Jupiter MX, kesan yang saya rasakan agak beda dengan Honda CS1 yang saya coba kemarin, di MX ini setang lebih rendah serta lebar dan sudut tekuk setang kurang masuk ke dalam. Kurang cocok dengan saya yang terbiasa riding position ala ayam jago yang setangnya rendah plus sudut setang menekuk ke dalam. Terbukti setelah melalui 2 putaran mengelilingi kompleks Manahan, tangan saya jadi terasa lumayan pegal-pegal. :wink:

Gimana performanya? Dari percobaan saya selama 2 kali geber di trek lurus depan gerbang Manahan, yang pertama saya bisa meraih kecepatan 90 kmh di gigi 3, belum sempat masukin gigi 4 trek udah habis. Kemudian di geberan kedua sekaligus mengetes handlingnya, saya muterin kompleks Manahan. Sayangnya di sesi kedua saya agak terganggu masalah kampas kopling yang slip (Kata Pakde Kirno, kampas kopling baru saja diganti dengan merk Winn*r yang harganya sangat murah, yaitu 1 set Rp.25.000,- :shock: ), jadi tes kedua saya hanya meraih 100kmh di gigi 4 karena akselerasi terganggu slip kopling. :( Handlingnya saya rasa kurang seenak Suzuki RK-Cool saya, mungkin karena posisi setang yang tinggi serta faktor kebiasaan juga turut mempengaruhi.

Terakhir, saat mau pulang, Pakde Kirno nantang adu performa RK-Cool vs Jupe MX. Hehehe… Jupe MX yang ditunggangi Pakde Kirno sendiri coba diadu drag melawan Suzuki RK-Cool yang saya tunggangi sendiri pula. Hasilnya? Ahahahaha… kayaknya Pakde Kirno kudu rajin-rajin latihan biar startnya gak wheelie, jadi motor bisa langsung melesat ke depan bukan ke atas… Xixixixi… :)

fantastic, very fast! besok buat gantiin Rossi di iklan MX yang baru nih :mrgreen:

Sekian aja dah, sok test ride ala blogger KW17+ :mrgreen: Maturnuwun buat Pakde Kirno aka paparozzi aka Sembalap yang udah mengizinkan Jupe-nya diperkosa :mrgreen:

About these ads

54 responses to “Memperkosa Jupe-nya Om Sembalap…

  1. salam kenal gan… wah anak solo juga yah, blog yang keren,,,,
    kunjungan balik ditunggu

  2. salam kenal mas KW17+
    #halah :mrgreen:

  3. panjang & getaran stang mx memang sering bikin tangan gringgingen (kesemutan) untuk jarak jauh klo belum terbiasa mas, itu kelemahannya, untuk torsi lumayan mantap, gigi 4 cm buat overdirve jd memble diputaran atas, beda sama karakteristik bebek2 suzuki kecuali titan, klo mau ngisi terus digigi 4 hrs ganti ratio gearbox 4, knalpot nob1 jg nahan di rpm atas, klo mau lepas tenaganya hrs pake knalpot spt cld yg pipanya gede & naik step jetting

    untuk kopling slip bisa diganti pake kampas kopling honda kharisma & pake per kopling tiger cld

    klo mx – ku minim getaran & lumayan ngacir gak perlu ganti knalpot standart, cdi dll, cukup seting karbu ulang, oli shell & saringan oli scorpio, selain itu pinter2 aja mainin gigi 3, dijamin ngacir… (tetep full standart) :mrgreen:

  4. Siap di adu dngn cs1. Xi xi xi

    Btw blog yayang125 ada dibaris kedua indomotoblog tepat di bawah adicuzzy lohh.

  5. @kb
    Hasssyah.. Gini2 suk mben dadi KW250R lho.. Xixi.. Amin

    @pointblank
    hayah, pertamax dari mana pakde?xixixi

    @elsa
    waw,maturnuwun pengetahuannya mas elsa..
    Oiya, Mas kirno ini punggawa MXRC solo mas, di fb asmane Paparozzi, tuh tak ke’i link fb-nya

    @mr.long
    wah,kita tetanggaan ya om..hehe..
    Deket dah kalo mau pinjem duit..huahaha..

  6. jiaah …. motor letheg dipoto!! … ngisin2i maaass masss hahahahaha
    sesuk neh nek meh digawe artikel’e ngomong wkwkwkwkw ;)
    @elsabarto
    pake winner itu jg terperosok bro, sempat nggak percaya lihat harganya yg super murah dji mban go … ternyata winner ada 2 macem
    per kopling cld-ku nggak bisa kepasang gara2 kampas kopling tsb.
    kalo yg lainnya masih standar pabrik
    hayyah ternyata kenal adhi ya? … semalem baru pd main kerumahku, siip lah bro
    @adicuzzy
    jeneng’e ae sembalap bukan pembalap, nek pembalap startnya spin trus mbedhal nek sembalap start’e koyo jaran mbekeeer alias munggah wkakakakakak

  7. tuh kan … bener kan… tarikan bawahnya kurang mak nyussssssss…….

  8. @ mas kirno
    wakakakakak..
    Jarane mbeker to,hhe
    per kopling cld hrgane brpa? Trus bl dmna?
    Kok mas elsa yo kenal bro adi to,hhe

    @ adi juga
    kampas kopling q rung dganti, selip2 terus
    diidak persnele jek mlaku :mrgreen:

  9. mesakne suzyne..yen mx e mbobot pie jal..gelem tanggung jawab ora?

  10. Ora mangkat kopdar dijogja tho? Kalo mangkat nitip salam buat temen-temen disana, soale aq ga bisa berangkat jadwal bentrok ma jam kerja :-D

  11. Le merkosa kurang hardcore kudune bisa 3 smp 100km/h lbh..

  12. Sori maksute gigi 3 smp 100km/h lbh ben gigi 4 ga ngedrop.

  13. Saya pikir apa, Mas…. :lol:

  14. gubraks

    kampas 25rban :mrgreen:

  15. http://laserpictures.co.uk/

    Hey There. I found your weblog the usage of
    msn. This is a really neatly written article. I will make sure to bookmark it and come back to read extra of your useful info.
    Thank you for the post. I will certainly return.

  16. Thanks for this glorious article. One more thing
    to mention is that a lot of digital cameras arrive equipped with any
    zoom lens that enables more or less of a scene to be included by
    simply ‘zooming’ in and out. These changes in concentration length tend to
    be reflected in the viewfinder and on huge display screen right on the back
    of the exact camera.

  17. the top goal will be find what it is definitely that’s causing your to have they attacks and additionally confront it. the not therefore difficult whenever youre filling as part of a great application means, since every one of the you have to choose is actually write about your very own success, however their not easy whenever youre sitting face to face alongside the interviewer. whichever causes the misreading, the fact would be that the unconscious notice has misinterpreted the circumstances and also then has sent a beat otherwise flee signal to the body.

  18. Hello. I’m sorry however can stand the colour of your respective site, It is just horrible please put it back I like your site content.

  19. Thanks for posting “Memperkosa Jupe-nya Om Sembalap | THE COOLRIDER’S GARAGE”. Iwill surely end up being returning for even more browsing and commenting here soon. Thanks, Norman

  20. In round sunglasses and goggles famous brand Ray Ban provides diversity and class,
    you can check the absolute variety of round sunglasses in this iconic sunglasses brand.
    The best part of buying fashion accessories here is that the store offers products from the high end brands like Nine West, Qup Accessories, Mango,
    bebe etc. You can also refer to the case studies that the provider has published on
    its website, which can give you a fair ideal about the level of competence you can
    expect from the chosen provider.

  21. It might additionally be something that might final years and also years and become a strong heirloom to be passed
    away across to future generations. But generally there
    is actually some fraction as part of home where complete family congregate like
    Television lounge and also dining area so they must be
    ornamented in really separated which each person enjoys the
    environment. your must choose exactly how a great deal
    cash that you are ready to spend for granite top dining table all your family members
    and also/or relatives and friends.These experts may utilize similar
    buffing techniques, however for deep scratches might use glass fixing
    ingredients, as part of the same manner that chips in windscreens are repaired.

  22. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot
    of spam responses? If so how do you reduce it, any plugin or anything
    you can suggest? I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

  23. They render the very good improvement in order to
    your garden design, with with plants and also water qualities.
    In order to try to be honest when you are in order to clad your home as part of either of these
    2 components you might add beauty and also value in order
    to your home. Ergonomics is actually simply the application of science to the software you use and also the techniques inside which one you operate.
    The final stage of construction comprises the furnishings, painting, fixture and also
    appliances.

  24. Hey there! This is my first visit to your blog!
    We are a collection of volunteers and starting a new
    initiative in a community in the same niche. Your
    blog provided us useful information to work on.
    You have done a wonderful job!

  25. At first, when your set eyes on them, you will think
    the pieces have been given the a great deal
    tumbled look out of nowhere. Recently there tend to be many excellent makers, it is sensible in order to contact one inside fifty or perhaps 60 miles from your home.
    Additionally, the rates of the services tend to be not very extreme and thus, it is
    actually one advantage for the customers.

  26. Hi there mates, its enormous article about educationand completely explained, keep it up all the time.

  27. Bon marché definitely fera est provided dans le nouveau les collections la partie d’en 2013 avec la façon d’un le
    gamme de jamais beaucoup plus élabore colors. fera de will les marque leur regards
    pour les ventilateurs pouvoir constamment notice un le référence qui amène le la touche de fraîcheur, likewise sur conceptions
    that. si choose pas l’hésite pour un second et aussi plaît le loved l’un ou
    votre soi avec ceci le rabais incroyable passé ces lunettes de soleil
    de carrera bon marché. qui est pour select ce n’est pas every le jour vous pourriez obtenir bon marché la soleil les lunettes finalisé par Marc Jacobs.

  28. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I’ve shared
    your site in my social networks!

  29. Superb, what a webpage it is! This website provides helpful facts to us, keep
    it up.

  30. There is certainly a great deal to find out about this issue.
    I like all of the points you have made.

  31. As it is easier to run a virtual online shop than to run a shop in
    the market-place that to some shop which offers you anything beneath the sun that can be purchased online retailers
    offer year-long discounts. Also these online retailers
    like Overstock.com provide special discount including overstock promotion rule for promotional and publicity purpose.
    Though an authentic Overstock coupon is difficult to
    find but after you get hold of it be sure to be impressed.

    Overstock Coupon is of very good use, as it has improved the novelty of online shopping by often among your brain of individuals.
    It has also several choosing things which increase its need.
    Various kinds coupon limitations are there Free Ship Coupon
    Code, specifically Money Saver Coupon Code and several more; all
    are useful for different purposes.
    Now these limitations are being out of stock to complete business.

    This can be also comfortable for that clients since they are
    now free from the risk of marketing using a huge amount
    of income. Also some charge websites and web sites have started the Overstock Coupon process.
    They provide plans like on a re-charge of Rs.10 only one will get two decades
    concession on buying Rs 999 and above. By utilizing these plans, even the internet sites are
    extending their sales. A margin has been fixed by many shopping
    sites such that shopping beyond that certain amount could undergo no shipping charge.
    Coupon codes are actually available to even reduce the transport fee.

  32. I am no longer sure where you’re getting your info, but great topic. I must spend a while studying much more or working out more. Thanks for excellent information I used to be on the lookout for this info for my mission.

  33. I think this is among the most vital information for me.
    And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style is perfect, the articles is really great : D. Good job, cheers

  34. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and amusing, and let
    me tell you, you have hit the nail on the head.
    The issue is something that not enough people are speaking intelligently about.

    Now i’m very happy that I came across this in my hunt for something concerning this.

  35. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this,
    like you wrote the book in it or something.
    I think that you can do with a few pics to drive the message home
    a little bit, but other than that, this is wonderful blog.

    A great read. I’ll certainly be back.

  36. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
    I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with
    hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

  37. Hi, of course this post is actually good and I have learned lot of things
    from it concerning blogging. thanks.

  38. I savor, result in I found exactly what I used to be
    having a look for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

  39. Hi there would you mind letting me know which web host you’re using?

    I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot faster
    then most. Can you suggest a good web hosting provider at a reasonable price?
    Thanks a lot, I appreciate it!

  40. Hi, I check your blog daily. Your humoristic style is awesome, keep it
    up!

  41. I absolutely love уour site.. Pleasawnt colors & theme.
    ƊiԀ yoou make thіs amazing site yoսrself? Pleaae
    reply baсk аs I’m looking to create my own site аnd would love to find out where yߋu ցot tɦіs from oг jսst hat the theme іs called.
    Kudos!

  42. Great blog here! Also your web site quite a bit up very
    fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink on your host?
    I desire my web site loaded up as fast as yours lol

  43. Hey! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!

    Keep up the great work!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s